Symptomer

Hvor gør det ondt?


Tid spiller en vigtig rolle i hele dit behandlingsforløb. Overbelastede eller ødelagte strukturer i kroppens muskler, sener og ledbånd heler efter en bestemt proces, og den tager tid. Selvom dit problem er opstået ”akut”, kan det sagtens skyldes, at din krop har været udsat for overbelastning gennem længere tid.


Behandlingsforløbet er som helhed afhængigt af en række faktorer, der kan påvirke helingsprocessen: Eksempelvis hvordan du blev skadet, hvornår du første gang fik ondt, din alder, dit køn, anden sygdom, tidligere skader, stress, kost, motion og din arbejdssituation.
Det er svært at sige noget generelt om antallet af behandlinger, og har du et kronisk problem, kan der blive tale om et længerevarende forløb.


Det er vigtigt at slå fast, at selv om dine symptomer ligner de symptomer, som en nabo eller bekendt har oplevet, så kan I have brug for helt forskellige behandlingsforløb. Lyt til de råd, som din kiropraktor giver dig – de er baseret på den grundige undersøgelse, der er foretaget og din krops reaktioner på behandlingen.


Mulige sidegevinster ved behandlingen

Patienter og kiropraktorer har i årevis erfaret, at andre dele af kroppen også kan få det bedre efter manipulationsbehandling hos en kiropraktor. Det skyldes sandsynligvis en påvirkning af nervesystemet.


Resultatet af en nyere svensk undersøgelse viste, at hver fjerde patient oplevede andre positive reaktioner, som for eksempel lettere åndedræt, bedre syn eller hørelse, bedre fordøjelse og positive forandringer i hjerterytme og blodtryk.


Få eller ingen bivirkninger

Ny forskning viser også, at svimmelhed, kvalme eller andre reaktioner kan optræde, mens mere alvorlige komplikationer er yderst sjældne i forbindelse med manipulationsbehandling hos en kiropraktor. Risikoen for bivirkninger ved brug af almindelige smertestillende piller er til sammenligning langt større.


Ta’ en snak med din kiropraktor, hvis du vil vide mere om din krops reaktioner på behandlingen.