Hvad kan du selv gøre?

KIROPRAKTOR

VAGTEN

weekender/ helligdage


3333 0050

AKUT førstehjælp


Hvad kan du selv gøre, hvis du pludseligt får AKUT ondt?
Mange af de efterfølgende råd er generelt gældende og din kiropraktor vil naturligvis vejlede dig specifikt.

AFLASTNING – Bevar roen

Find en så smertefri stilling som muligt, hvor det kan lade sig gøre at slappe af. Muskulatur omkring ethvert led, der gør ondt, vil uundgåeligt spænde som kroppens naturlige refleks. Dvs. det er ikke noget, du selv kan styre.

 

Forsøg dog at bevare roen og ikke blive bange, idet det blot vil føre til, at muskulaturen spænder yderligere. Tænk på, at smerten sjældent behøver at være proportional med skaden. Træk vejret roligt og dybt ned i maven.

 

Ved lændesmerter vil en lindrende stilling oftest være en let foroverbøjet stilling eller læg dig med bøjede hofter på et hårdt underlag.

 
BEVÆGELSE

Start med små forsigtige bevægelser med den mest smertefri stilling som udgangspunkt. Prøv at gå lidt rundt så snart det er muligt. Bevægelse udkonkurrer smerte!! 


TÆNK POSITIVT

Sig til dig selv, at det nok skal gå over, og forsøg at gå så naturligt som muligt. Gå mange korte ture. Al forskning viser,, at jo hurtigere du kommer tilbage i bevægelse og genoptager normal aktivitet, desto hurtigere bliver du frisk og rask igen.


ISBEHANDLING

Is virker smertestillende, muskelafslappende og nedbringer lokal hævelse. Brug en pose frosne ærter, eller en af de genanvendelige isposer, som du lægger på det smertefulde område med et viskestykke imellem for at beskytte huden.

 

Is skal ligge på i 10-15 minutter af gangen med minimum en times pause, før du gentager processen. Længere tids isning kan medføre skader på hud eller forværre tilstanden.


SMERTESTILLENDE MEDICIN

Det kan være en god ide med smertestillende medicin, hvis smerterne er voldsomme. DU skal huske, at smerte er et symptom på et problem, og at smertestillende ikke er løsningen på problemet. Her må du rådføre dig med din kiropraktor, som er specialist i diagnosticering, behandling og forebyggelse af forstyrrelser og smertetilstande i kroppens led og muskler.

 

Hvis ikke du får det meget bedre inden for 24 timer, skal du kontakte din kiropraktor. Jo længere tid man har ondt, jo vanskeligere vil det oftest være at vende situationen igen.


Kiropraktor vagten i weekender helligdage
3333 0050