Kiropraktik og akupunktur

Kiropraktik og akupunktur

Akupunktur er en kinesisk filosofi og behandlingsform, der nu også er anerkendt i det danske sundhedssystem. Supplement til den kiropraktiske behandling. Kombinationen af specifik ledbehandling og akupunktur har vist sig yderst effektiv ved forskellige smertetilstande i eller stammende fra muskler og led. Akupunktur er blevet mere og mere anerkendt inden for det etablerede behandlingssystem, og der er tiltagende forskningsmæssigt belæg for effekt ved flere smertetilstande.


Akupunktur hos os

Hos Kiropraktor Plus er det Pia der har specialiseret sig i den akupunktur, som benytter sig af den evidensbaserede model som bl.a. også lægerne bruger – dvs. til ren smertebehandling. Nålene vi bruger er ultratynde(0,25-0,3 mm) og mærkes stort set ikke.

Hos os indgår akupunktur som et supplement til vores behandlingstilbud. Det kan anvendes til behandling af trigger-punkter, og har vist sig super effektiv til overbelastningstilstande som, musealbue, tennisalbue, golfalbue og overbelastede achillessener og lignende.
Det er en yderst effektiv metode til at give smerte lindring ved svære fastlåsninger ryggen inden behandling gives f.eks. ved discusprolaps, akutte hold i ryggen.


Nålene kan også bruges i f.eks. “sygt” senevæv til at igangsætte helingsprocessen gennem inflammatorisk respons. De fleste der modtager denne form for behandling mærker oftest øjeblikkelig forandring.