Pia M. Hansen

International sportskiropraktor - vejen til De Olympiske leje som pioner

Igennem 39 år har jeg arbejdet med stor passion som kiropraktor og 34 år som selvstændig klinik ejer og medstifter af Kiropraktor Plus sammen med Simon.


Jeg uddannede mig i 1987 til international sportskiropraktor og blev siden udpeget til at skulle arbejde ved diverse internationale mesterskaber, og har hjulpet både nationale - som internationale elitesportsfolk og almindelige mennesker med at holde deres kroppe i topform og forbedre deres livskvalitet.


Jeg er videbegærlig, nysgerrig af natur og kan derfor ikke lade være med at holde mig ajour med den nyeste viden indenfor mit fagområde og tager derfor fortsat utallige efteruddannelser i såvel ind og udland. På det seneste er jeg gået i gang med en TPI certificeret medical golf uddannelse hvor jeg skal være golftræners forlængede arm når det kommer til forebyggelse af golfskader.


1982 færdig uddannet kiropraktor fra Palmer college of Chiropractic Davenport, Iowa USA


1983-87 arbejder i Holte, mens jeg dygtiggøre mig i sportskiropraktik.

Pia M. Hansen, medstifter og medejer af KiropraktorPLUS og praktiserende kiropraktor i 37 år.

1985 tager jeg min diplomuddannelse i Sportskiropraktik og min interesse for forebyggelse af sportsskader stiger. Jeg begynder at videooptage mange sportsfolk for at studere deres krop i funktion og for at få indsigt i kroppens bevæge mønstre i forskellige situationer. Jeg holder flere og flere foredrag om emnet rundt om i klubberne, loger, ja alle mulige steder. Blandt andet holder jeg foredrag for 350 mennesker på LO – skolen.


1986 WOLD GAMES: FICS (kiropraktorernes verdensorganisation indenfor sportskiropraktik) får brug for sportskiropraktorer under WORLD Games i Tyskland, hvor vi skal behandle de deltagende atleter. Kiropraktisk behandling er en meget fremmedartet behandlingsform for mange sportsfolk på daværende tidspunkt, men de fandt hurtigt ud af, at det hjalp deres præstationer og forebyggede skader.


Under World Games i Tyskland kommer jeg blandt andet i kontakt med det danske trampolin landshold, som jeg siden hen hjalp ved EM.


1987 Åbner jeg min egen klinik i Helsingør(min hjemby, født og opvokset her)
1987- ca. 1990 bliver det HIF 1. divisions Fodbolden og HIF 1. divisionshåndbolden .
1989 Dansk Trampolinlandshold sender bud efter mig til EM.
1989 -1990 WM i BENCHPRESS hvor jeg blandt andet behandler den daværende verdensrekordholder James Henderson.

1987 -2017 Hif atlektik , div. sjællandske løbeklubber , Sparta


1996 De OLYMPISKE LEGE ATLANTA: året hvor min karriere drøm går i opfyldelse. Jeg udvælges som sports kiropraktor af FICS til at være den ene ud af 19 på verdensplan, som eneste dansker og som den eneste kvindelige kiropraktor, til at hjælpe de 10.000 atleter.
De olympiske lege i Atlanta 1996 bliver en historisk gennembrud for Kiropraktik. Vores opgave her var at bevise at vi kunne noget og at få IOC til at indse at atleterne have behov for os.


Jeg introducere sporten POWERWALK herhjemme efterfølgende som efter nogle år bliver et hit.
1999 ALL African Games” de afrikanske olympiske lege” igen en fantastisk tur sammen med 20 andre kolleger fra forskellige dele af verden.


2000 DE OLYMPISKE lege i SYDNEY, igen den eneste danske og den eneste kvindelige kiropraktor, på det internationale behandler team.


2000-2006 Med mig som formand, prøver jeg sammen med andre kollegaer at få dannet en interesse for sportskiropraktik OG SPORTSUDVALGTET etableres. Vi holder møder med Odense Universitet hvor vi er tæt på at få etableret en Master i sportskiropraktik og interessen for behandling af sportskader er stigende.


2000- 2017 Turnus -og mentorklinik for nyuddannet kiropraktorer fra Odense Universitet.
2011 Akupunktur uddannelse "dry needling "
2017 i gang med TPI certificeret medical golf uddannelse der handler om forebyggelse af golfskader